Torbiel

torbiel_wiem_o_zdrowiu

Forum -> znikające torbiele

Tytuł:znikające torbiele
Autor:Lidzia
2.9.2011, 13:41
Hej! mój problem polegałna tym i gin. wykryła u mnie torbiel na macicy wielkości 2 cm, bardzo się zdenerwowałam gdyż nie znałam tematu. Dodam, że brałam tebletki anty. i gin kazała mi je natychmiast odstawić. Po odstawieniu za około 3 m-ce torbiel znikł. Czy to możliwe, że ten torbiel powstał od zażywania tabletek, i czy ponowne zażywanie znowu może spowodować powstawanie torbieli?

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co lepiej lata: szybowiec czy kowadło?

torbiel_ciekawostki

Ciekawostki

Chemioterapia

Wyróżniamy trzy formy chemioterapii. Może to być forma doustna (lek w postaci tabletki lub kapsułki). Może być podanie domięśniowe leku w postaci zastrzyku.

Czy wiesz, że...

Polip

Wyróżniamy różne typy polipów. Biorąc pod uwagę rokowanie oraz czynności terapeutyczne ważne jest czy nie posiada on komórek nowotworowych. Podczas stwierdzenia występowania polipa nieodzowna jest kontrola endoskopowa bądź leczenie endoskopowe przy użyciu do tego celu przystosowanego specjalnego instrumentu czy leczenie chirurgiczne.

Polecamy

Nowotwory
Nowotwory to schorzenia organizmu, charakteryzujące się niekontrolowanym podziałem komórek w sposób szkodliwy dla organizmu. Proces powstawania nowotworu, zwanego również guzem lub rakiem, wiąże się ze zmianami w obrębie genów, powstają wówczas twory komórkowe, które nie reagują na bodźce – sygnały z organizmu.